Basis beddengoed als je op jezelf gaat wonen

Basis beddengoed als je op jezelf gaat wonen

Het lijkt niet zo moeilijk, beddengoed aanschaffen, maar goed beddengoed is niet alleen comfortabel maar ook de levensduur van je matras en je kussens worden hier beter door. Maar waar begin je wanneer je op jezelf gaat wonen en wat moet je in ieder geval in huis halen?

Een matrasbeschermer

Een goed matras is niet alleen belangrijk voor een gezonde slaaphouding, maar ook voor je nachtrust. Het is je beste aanschaf die je gaat doen. Een matrasbeschermer zou dus geen overbodige luxe worden. Een antislip matrasbeschermer zorgt dat het ervoor dat je lattenbodem of ouderwetse spiraalbodem niet gaat schuiven, zo blijft je matras op zijn plek en wordt slijtage tegengegaan.

Een molton

Een molton is er voor je hoofdkussen en je matras. Het is ervoor om je kussens of matrassen extra te beschermen tegen slijtage, maar ook tegen stof en vocht. Een molton is makkelijk uit te wassen, ook heb je waterdichte moltons mocht dit nodig zijn.

Het hoeslaken

Een hoeslaken gaat over je matrasbeschermer of over je molton heen. Je kunt deze krijgen in allerlei soorten en maten. Denk aan jersey of katoen. Er zijn maten voor elk matras of je nou een topper hebt of een hoog matras. Kies voor een comfortabel textielsoort je ligt namelijk direct op je hoeslaken.

Dekbed

Net zo belangrijk als je hoeslaken is het dekbed. Dat komt omdat een dekbed voor een groot deel jouw slaapklimaat bepaalt. De ideale slaapkamer temperatuur is ongeveer rond de 17 graden. Kies een dekbed wat bij jou past, niet te dik of niet te dun, niet te koud of niet te warm, of voor één of tweepersoonsbed. Er zijn echt veel zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je het perfecte dekbed wilt halen. Toch moet je hier heel veel tijd insteken je gaat hier namelijk iedere nacht met liefde onder kruipen. Ook is het materiaal waarvan je dekbed gemaakt is handig.

Het dekbed overtrek

Om het dekbed ga je een dekbedovertrek doen, ook wel een dekbedhoes genoemd of een overtrek. Het is niet alleen nuttig, maar het ziet er ook nog eens mooi uit. Het is namelijk dé blikvanger van de slaapkamer. Ook zorgt een dekbedovertrek ervoor dat je, je uitgekozen dekbed beschermt. Ook het dekbedovertrek is in verschillende materialen en maten te krijgen.

Het kussen

Ben jij een rug of een buikslaper, of misschien wel een zijslaper? Het lijkt onbelangrijk maar hou er wel rekening mee wanneer je een kussen koopt. Ook is belangrijk dat je het kussen kiest wat je bij je past, denk aan transpireren, thermo en vochtregulatie.

Een kussensloop

Nadat je om je hoofdkussen een molton hebt gedaan, ga je daarna een kussenslopen omheen doen. Voor een kussensloop geldt hetzelfde als met een dekbedovertrek, deze kan decoratief zijn, maar het is ook belangrijk dat deze een beschermende rol heeft voor je slaapcomfort. Meestal koop je kussenslopen en dekbedovertrek samen, maar het is ook mogelijk om dit los te kopen.

Suus Veenman

Suus (1990) is medeoprichtster van DreamLux en verantwoordelijk voor een goede werking van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *