Beddengoed wassen, zo doe je dat!

Beddengoed wassen, zo doe je dat!

Wanneer je in de avond in bed stapt i het heerlijk als je een lekker schoon en fris bed hebt. Vooral wanneer het de heerlijke geur heeft van je wasmiddel. Hoe hou je je beddengoed mooi en lekker fris? Uiteraard moet het beddengoed daarvoor gewassen worden. Maar hoe kan je dat dan eigenlijk het best doen? Hierover lees je meer in deze blog.

Je beddengoed wassen

Vraag jezelf af hoe vaak en wanneer jij je beddengoed meestal wast. Soms doen mensen dat eens oer week, of eens per maand. Of wellicht ook wel alleen wanneer het zo uitkomt? In de meest ideale situatie is het aan te raden je beddengoed een keer in de week te verschonen en te wassen.

Wanneer je denkt dat je daar te druk voor bent om dat iedere week te doen zou je het ook kunnen beperken tot de kussenslopen en de hoeslakens> Dan zou je het overtrek wel eens per maand kunnen doen.

Beddengoed buiten hangen

Als je niet iedere week de tijd kan vinden je bed te verschonen kan je het ook even lekker buiten in de tuin of uit het raam hangen. Op die manier kan de frisse buitenlucht er even doorheen waaien, dit zorgt ook al voor een redelijk fris gevoel als je dan in de avond weer in je bedje stapt. Wanneer je gaat douchen voordat je naar bed toe gaat zorgt dat er ook voor dat je langer kan genieten van je frisse beddengoed.

Op welke temperatuur moet je je beddengoed wassen?

Om het beddengoed vrij te houden van bacteriën en allemaal andere kleine ongewenste gasten is het aan te raden het beddengoed op een temperatuur van 60 graden te wassen. Op deze temperatuur worden alle bacteriën namelijk uitgeschakeld en kan je echt genieten van een schoon en fris beddengoed.

Wanneer je een donzen dekbed op je bed hebt liggen die je zo nu en dan ook even lekker fris wil wassen, dan is het aan te raden deze ook op een temperatuur van 60 graden te wassen. Om het dons lekker los en soepel te houden is het handig een paar tennisballen mee te laten draaien in de wasmachine.

Kan je je beddengoed helemaal niet op een lagere temperatuur wassen?

Het is niet zo dat je je beddengoed helemaal niet op een lagere temperatuur zou kunnen wassen. Maar zorg ervoor dat je een aantal keren per jaar het beddengoed goed heet wast, anders blijven de bacteriën achter en zal dat op de lange termijn gevolgen kunnen hebben op je gezondheid. Let er dus goed op dat je dit minimaal eens per 3 maanden een keer op een hogere temperatuur wast.

Hoe zit dat dan met nieuw beddengoed?

Wanneer je nieuw beddengoed hebt gekocht is het verstandig deze eerst te wassen. Doe bij de eerste was een scheutje natuurazijn bij de was in de machine. Dit zal ervoor zorgen dat de stof na het wassen vocht beter kan absorberen en het zorgt ervoor dat de kleuren niet door zullen lopen.

Suus Veenman

Suus (1990) is medeoprichtster van DreamLux en verantwoordelijk voor een goede werking van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *