Beste anti-snurk tips
Een por in je zij, je kussen wordt weggetrokken of je wordt wakker gemaakt. Het zijn allemaal manieren die je partner probeert om je te laten stoppen met snurken. Snurken is vervelend voor je partner en voor jezelf. Je blijft op zoek naar de beste tips om te stoppen met snurken.
Door je mond ademen
Snurken wordt voor een groot gedeelte veroorzaakt doordat je door je mond ademt tijdens het slapen. Er zijn speciale mondstukken te koop waarmee je niet meer door je mond kunt ademen. Je bent met een anti-snurk mondstuk verplicht om door je neus te ademen om lucht te kunnen krijgen.
Het lijkt op een mondstuk die boxers gebruiken. Het is gemaakt van dun materiaal en is comfortabel om te dragen. Je plaatst het mondstuk tussen je lippen en je tanden en je maakt het voorzichtig vast aan je boventanden. Het is te groot om in te slikken dus daar is geen gevaar voor.
Slaap niet op je rug
Als je op je rug slaapt, ontspant je tong en zakt deze naar achteren. Hierdoor blokkeert je tong je luchtwegen waardoor je gaat snurken. Door op je zij te slapen voorkom je dit, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In je slaap draai je automatisch van je zij naar je rug en andersom.
Met een anti-snurk rugzak of vest kun je niet op je rug draaien. Dit zijn positietrainers om te trainen dat je op je zij blijft liggen en niet draait in je slaap. Er zijn ook speciale kussen waardoor je niet lekker met je hoofd ligt als je op je rug draait. Je blijft vanzelf op je linker of rechterzijde liggen.
Verbeter je ademhaling door je neus
Kun je moeilijk door je neus ademen dan zul je automatisch door je mond gaan ademen. Slecht door je neus kunnen ademen is dan ook meestal niet de grootste oorzaak van snurken, maar het gevolg ervan veroorzaakt vaak wel het snurken.
Met een neusspreider kun je het snurken verminderen. Een neusspreider zijn twee kleine buisjes die aan elkaar verbonden zijn door een brug. De kleine buisjes duw je voorzichtig in je beide neusgaten. Hierdoor kunnen je neusvleugels niet inklappen en kun je beter ademen.
Er zijn ook neusstrips te koop. Deze plak je op je neusvleugels aan de buitenkant van je neus. Je neusvleugels worden als het ware gelift waardoor je een betere neusademhaling hebt. Het nadeel hiervan is dat ze eenmalig te gebruiken zijn en een neusspreider kun je meerdere keren gebruiken.
De anti-snurk beugel
Er bestaan twee soorten anti-snurk beugels. De beugel die uit een stuk bestaat en de beugel waarbij je voor de onder en bovenkaak een aparte beugel hebt die door middel van elastiekjes met elkaar verbonden worden. Hierdoor kun je wel zijwaartse bewegingen maken met je kaken.
Het is belangrijk dat het comfortabel zit en goed past. Je onderkaak wordt een klein beetje naar voren geduwd. Je onderkaak, tongspieren en luchtwegen komen dan iets onder spanning te staan. Je kunt beter in en uitademen doordat je luchtwegen achter in je keel iets wijder worden.