Beste Slaapmasker voor een verduisterende nachtrust

Beste Slaapmasker voor een verduisterende nachtrust

Beste Slaapmasker

Een van mijn favoriete sleephacks: een slaapmasker. Door volledig het licht te blokkeren van je sneller in slaap en het masker forceert je om compleet af te sluiten van prikkels van buitenaf. Of je nu op reis bent, overdag slaapt, hoofdpijn hebt of een partner die het licht lang na het slapengaan laat branden een slaapmasker is een uitstekende toevoeging aan je bedritueel.

Het aanbod is slaapmaskers is groot en het juiste masker vinden kan dan ook lastig zijn. Ik heb de beste opties op de markt voor je getest en verzameld om jou aan het beste slaapmasker te helpen.

Waar let je op bij het kopen van een slaapmasker?

Elk gezicht is anders, wat voor mij goed werkt hoeft natuurlijk niet bij jou te werken. Het blijft een persoonlijke keuze maar voor een goed slaapmasker wil je er een die geen licht doorlaat en comfortabel en zacht op je ogen rust. Hierdoor moet het masker niet te zwaar zijn en gemaakt zijn van een zacht materiaal.

Materiaal

Zijde

Zijde is uitstekend voor een slaapmasker doordat het superzacht en superglad is. Het materiaal is ademend en verkoelend en lichtgewicht, alles wat je zoek in een slaapmasker. Kijk goed naar de dikte van de zijde. Dit wordt uitgedrukt in gram/meter of in het Japanse momme (MM). Hoe dikker de stof, hoe beter. Kies voor minimaal 19momme (19MM) voor kwalitatief zijde.

Bamboe

Als vegan alternatief voor zijde is bamboe een goed dier- en milieuvriendelijk materiaal. Het materiaal ademt goed en is heerlijk zacht, ideaal voor een slaapmasker.

Traagschuim

Traagschuim is niet alleen voor matrassen en hoofdkussen maar werkt ook uitstekend voor een slaapmasker. Dit materiaal is zacht en vormt zicht naar de vorming van je hoofd, dat vermindert druk en zit comfortabel. Deze maskers zijn veelal wel zwaarder en groter wat niet ideaal is als reismasker.

Goedkopere materialen

Polyester, katoen of microfiber zijn materialen die je vaak terugvind in de gratis slaapmaskers van hotels of vliegmaatschappijen. Hoewel deze materialen zacht kunnen aanvoelen, wat belangrijk is, zijn deze vaak minder goed in koel blijven.

Vorm, gewicht en pasvorm

Niets vervelender dan een slaapmasker wat niet lekker zit of nog licht doorlaat omdat deze te klein is. Ook dit is een persoonlijke keuze maar voor veel werkt een groot plat masker zonder speciale vormen het beste.

Valt een masker bij je snel af tijdens het slapen? Kies dan voor een masker met een grote verstelbare band of een dubbele sluiting.

Beste Slaapmasker: Beauty Pillow zijde slaapmasker

Beauty Pillow zijde slaapmasker

Het zijde slaapmasker van Beauty Pillow is het beste slaapmasker wat ik heb geprobeerd! Het zijde is heerlijk zacht en heeft een dikte van 22 momme maar ook de elastische band zit comfortabel wat bij andere producten nog wel eens misgaat. Het formaat verduistert volledig maar persoonlijk zou ik een iets groter masker gehad hebben. Gaaf ook is de kleurkeuzes, je kan kiezen voor klassiek zwart maar ook zilver, champagne, roze of met een marmer patroon.

Beste Verduisterend slaapmasker: Medoes

Verduisterend slaapmasker Medoes

Wil je echt goed verduisterd worden? Dit slaapmasker van Medoes is dan wat voor jou! Dit masker is gemaakt van katoen en bedekt ook je oren. Zo kan je je omgeving compleet afsluiten. Het nadeel van dit materiaal en deze vormfactor is wel dat warm kan worden maar het materiaal ademt goed en heeft een goede pasvorm.

Beste met muziek: GetTheDeal slaapmasker

Beste bluetooth slaapmasker

Wil je luisteren naar muziek, natuurgeluiden of witte ruis terwijl je in slaap val? Dit slaapmasker heeft een ingebouwde oplaadbare koptelefoon. Via Bluetooth luister je naar muziek, podcasts, meditatie of wat je maar wil met de c.a. 8 uur speelduur. Met wat oefening is het volume te bedienen met de knoppen aan de zijkant. Door de elektronica wordt dit masker helaas wel zwaarder maar het masker zit comfortabel en verduistert goed.

Beste verzwarende slaapmasker: Hana

Hana slaapmasker

Oke, ik adviseer vooral een licht en zacht slaapmasker. Waarom zou je dan kiezen voor een verzwarend slaapmasker? Dit Hana slaapmasker is met 250 gram geen lichtgewicht en voel je zeker.

Het idee is dat de extra drukpunten juist betere slaap stimuleren waardoor je betere en diepere remslaap haalt. Hetzelfde idee als met een verzwaringsdeken. Persoonlijk slaap ik zelf met een lichtgewicht masker maar dit kan een uitkomst zijn als je vaak wakker wordt of hoofdpijnklachten hebt. Het masker is zacht en blokkeert licht volledig. Het gewicht drukt niet vervelend op de ogen maar voor zijslapers is de gewichtsverdeling niet ideaal.

Beste budget slaapmasker

Beste budget slaapmasker

Slaapmaskers zijn licht en passen in een envelop, online zijn er dan ook voor €2-4 diverse naamloze maskers te vinden. Soms zelfs met een setje oordopjes wat ze het ideaal maakt om mee te nemen op reis. Zo ook dit microfiber slaapmasker, een uitstekend budgetkeuze.

Vanessa Koolstra

Professioneel uitslaper die jou wil helpen aan een betere nachtrust. Welkom op mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *