Beste Wake Up Light voor een vredige start van je dag

Beste Wake Up Light voor een vredige start van je dag

Wil je niet meer wakker schrikken door het gepiep van je wekker? Een wake up light is de oplossing! Een lichtwekker stimuleert de zonsopkomt waardoor je op een natuurlijke manier wordt gewekt door rustig toenemende lichtsterke.

Werkt een wake up licht echt?

In Longyearbyen, Svalbard het meest noordelijkste nederzettingen ter wereld niet ver van de noordpool, laat de zon zich bijna een halfjaar niet zien. Door de langdurige afwezigheid van zonlicht hebben veel inwoners tijdens deze poolnacht last van een winterdepressie. Om het effect van lichtlampen in het echt te testen kregen meer dan 200 inwoners een Philips Wake-Up light om te testen (pdf). De resultaten waren duidelijk:

  • 87% van de respondenten merkte dat ze verfrister, alerter en klaar voor de dag wakker werden
  • 81% zei dat ze ’s ochtends meer energie hebben
  • 97% van degenen die eerder moeite hadden om uit bed te komen, vonden het gemakkelijker om ’s ochtends op te staan
  • 98% van de ondervraagde bleef ook na het experiment gebruik maken van de wake up lamp

Zelf gebruik ik jaren een wake up lichtalarm en vind ik het heerlijk dat ik vóór dat mijn alarm afgaat al wakker word door het licht. Zo voel ik me uitgeruster en snooze ik minder snel.

Wil je ook een wake up light proberen maar weet je door het ruime keuzeaanbod niet waar je moet beginnen? Zoek niet verder, na uitgebreid onderzoek heb ik een verzameling gemaakt van de beste wake up lights.

Beste wake up light: Philips HF3520

Philips HF3520 beste wake up light

Philips is de onbetwiste nummer 1 in wake up lights. Het bedrijf maakt verschillende modellen maar de HF3520 is een ideale mix van prijs- kwaliteit. Dit alarm heeft de meest rustgevende gesimuleerde zonsopgang en ondergang, een goede keuze in alarmgeluiden, een tweede alarm, back-up stroom op batterij verpakt in een elegant ontwerp.

Alternatief: Philips Somneo HF3650

Philips Somneo HF3650

Speelt geld geen rol? De Somneo HF3650 van Philips is een luxer model die ook beschikt over een oplader voor je telefoon, aux aansluiting voor het afspelen van je eigen muziek en de RelaxBreathe functionaliteit. Dit is een ademhalingsprogramma begeleid door licht of geluid die je tot rust helpen te komen zodat je makkelijker in slaap val.

Beste voor kids: Sleasy Wake-Up Light

Sleasy Wake-Up Light voor kids

Dit vrolijke design is perfect voor in de kinderslaapkamer. De wake-up light van Sleasy is te gebruiken als nacht- of leeslamp en wekt je ’s ochtends met 1 van de 5 natuurlijke wekgeluiden. Verkrijgbaar in Blauw, Groen, Geel, Oranje, Rood en Wit.

Goedkope wake-up lights? AliExpress!

Wake up light van AliExpress

Wil je een wake-up light maar schrik je van de prijs? Op AliExpress vind je vele naamloze wake up lights onder de €30. Verwacht niet het kleurbereik of features van bovenstaande modellen maar de prijs is bijna niet te verslaan.

Vanessa Koolstra

Professioneel uitslaper die jou wil helpen aan een betere nachtrust. Welkom op mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *