Beste witte ruis machine van 2023: zorgt voor rust om in slaap te vallen

Beste witte ruis machine van 2023: zorgt voor rust om in slaap te vallen

Beste witte ruis machines

Je leest er steeds meer over: witte ruis machines. Ze zijn vooral populair als gebruik in de babykamer, maar ook volwassenen kan het helpen voor een goede nachtrust. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over white noise apparaten.

Inhoudsopgave

Wat is een witte ruis machine?

Bij een witte ruis of ‘white noise’ machine wordt er een geluid gemaakt, en dat zorgt voor ruis. Het is dus eigenlijk een erg simpel concept! Ken je het geluid nog van de televisie vroeger, wanneer er geen signaal wordt ontvangen? Daar komt de witte ruis vandaan. Echter zijn er wel verschillende mogelijkheden, zo kun je kiezen voor een ‘normale’ ruis, maar ook voor geluid van de golven van de zee, zachte regengeluiden of soms zelfs het geluid van een draaiende motor van een auto (speciaal voor baby’s).

Wat zijn de voordelen van een witte ruis machine?

Hoe kan het dan dat je daardoor beter / sneller in slaap valt? Je hersenen worden eigenlijk een beetje afgeleid door het geluid van de witte ruis machine, maar omdat het geluid erg monotoon is ga je je er niet op concentreren. Dat betekend ook dat je je niet aan het geluid zult gaan irriteren. Het zorgt er voor dat je andere geluiden in de omgeving niet meer hoort, waardoor je niet meer gestoord wordt en gemakkelijker in slaap valt!

Waar let je op bij het kopen van een witte ruis machine?

Een witte ruis machine koop je natuurlijk niet zomaar. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten. Bijvoorbeeld ook formaat: er zijn versies die erg klein zijn en dus ook niet zo opvallen in je interieur, maar de kans is dan ook dat je sommige functionaliteiten zal moeten inleveren. Let dus goed op de specificaties bij het aanschaffen van een witte ruis machine.

Hoe lang gaat de accu van de machine mee?

Dit verschilt natuurlijk per machine en daar moet je dus goed opletten. Denk vooral na of je wilt dat het apparaat automatisch na bijvoorbeeld 1 uur uitschakelt, of juist de hele nacht door gaat tot je wakker wordt. Dan is het belangrijk dat de accu van de machine wel lang genoeg mee gaat zodat je hem de hele nacht aan kunt laten staan.

Word je bijvoorbeeld regelmatig in de nacht wakker? Dan is het fijn als hij de gehele nacht aan staat zodat je weer snel en gemakkelijk in slaap valt.

Wil ik een witte ruis machine met of zonder lichtfunctie?

Hier is heel wat in mogelijk. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat je een ruis machine aanschaft met een ademend licht. Het licht ‘flikkert’ dan op een langzaam tempo a.h.v. de juiste ademhalingssnelheid voor de juiste ontspanning. Dat zorgt er dus erg goed voor dat je tot rust komt om in slaap te vallen.

Er zijn ook witte ruis machines met ‘gewoon’ licht. Die je ook als nachtlampje kunt gebruiken. Bij de meeste machines kun je ook een kleur instellen voor dit licht, mocht je het gewone licht niet prettig vinden.

Sterrenhemel! Ook dit is een mogelijkheid bij sommige machines. Ze hebben een soort projector die een sterrenhemel op je plafond projecteren. Een mooi uitzicht om tot rust te komen dus.

Wat voor geluid wil ik gaan gebruiken?

Denk goed na over wat voor geluid je wilt gaan gebruiken. Wil je gewoon een standaard ruis? Dan is vrijwel elke machine geschikt. Wil je specifiek de golven van de zee of zachte regendruppels horen? Kijk dan goed of deze ook in de machine mogelijk zijn om in te stellen. Sommige hebben ook slaapliedjes (maar dat is misschien meer geschikt voor kinderen), of vogelgezang en soms ook zelfs krekels. Dan is het net of je op vakantie bent 🙂

De vijf beste witte ruis machines

Uiteindelijk wil je natuurlijk weten: wélke moet ik dan kopen? Ik heb er vijf voor je uitgekozen, als eerste de beste en daarna ook nog alternatieven mocht je daar behoefte aan hebben.

De beste witte ruis machine: Numsy

Numsy white noise machine

Deze witte ruis machine van Numsy is veruit de beste omdat hij aan alle eisen voldoet. Hij is compact, je kunt hem zelfs ophangen, je kunt tot 12 uur non-stop spelen maar ook de automatisch uitschakelen timer gebruiken. Er zit een (eventueel ademend) lichtfunctie in en ook is er een ruime keuze aan geluiden. Eigenlijk zit dus alles wat je wellicht wenst in deze machine!

Witte ruis machine met verschillende kleuren licht

Witte ruis machine met verschillende kleuren licht

Wellicht vind je het prettig om een specifieke kleur licht in je kamer te hebben wanneer je in slaap wilt vallen. Deze witte ruis machine heeft 7 verschillende LED-kleuren om er voor te zorgen dat je heerlijk ontspannen in slaap zult vallen.

32 verschillende volume levels

Wil je graag het volume level van de witte ruis machine zelf in de hand hebben? Met deze witte ruis machine van Numsy heb je de keuze uit maar liefst 32 verschillende volume levels om er voor te zorgen dat je met witte ruis lekker in slaap zult vallen.

Bouw een slaapritme op

Numsy Slaaptrainer

Deze witte ruis machine heeft veel verschillende geluidjes en is er op gericht om een slaapritme op te bouwen. Niet alleen voor baby’s, maar ook voor volwassenen is dit apparaat erg geschikt om je slaapritme te verbeteren.

Ademend licht in 8 verschillende LED-kleuren

Numsy white noise met kleuren

Met deze witte ruis machine van Numsy zorg je er voor dat je slaap op een natuurlijke manier wordt bevordert. Met 8 verschillende LED-kleuren in combinatie met ademend licht, zorgt de machine er voor dat je volledig ontspannen in slaap zult vallen.

Veelgestelde vragen over een witte ruis machine

Werkt een witte ruis machine die gericht is op kinderen ook voor volwassenen?

Jazeker! Online zijn er veel witte ruis machines te koop die gericht zijn op baby’s, omdat de machines voor die doelgroep het meest populair zijn. Echter zijn deze machines ook perfect te gebruiken voor volwassenen! Het effect is hetzelfde: een betere nachtrust.

Bestaan er ook witte ruis machines met andere geluiden?

En of! Veel machines in dit artikel hierboven hebben ook verschillende geluiden beschikbaar om er voor te zorgen dat je lekker ontspannen in slaap zult vallen. Denk aan het geluid van vogelgezang, of van de zee en ook zelfs regendruppels! Voor ieder wat wils.

Kan ik mijn witte ruis machine ook als nachtlamp gebruiken?

Dit is zeker mogelijk, sommige witte ruis machines hebben ook de mogelijkheid om licht te gebruiken. Bij sommige zijn er zelfs verschillende LED-kleuren beschikbaar op de machine. Heb je last van een snelle ademhaling? Sommige machines hebben ook ‘ademend’ licht die je er bij kunnen helpen om een rustige ademhaling te creëren.

Vanessa Koolstra

Professioneel uitslaper die jou wil helpen aan een betere nachtrust. Welkom op mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *