Beter slapen in 2022? Volg deze tips!

Beter slapen in 2022? Volg deze tips!

Slapen, het is iets dat wij allemaal moeten doen. Maar toch komt het voor dat je wel eens een periode hebt dat je wat minder goed kan slapen als de andere keer. Voor dit jaar kan je als goede voornemen hebben gehad beter voor jezelf zorgen. Daar hoort natuurlijk goed slapen ook bij. Hoe je dit kan doen lees je in deze blog. Er staan een aantal tips voor je op een rij waarmee je beter kan gaan slapen.

Ga naar bed zonder verwachtingen

Wanneer je naar bed gaat en je helemaal je best gaat doen om in slaap te komen, zal je al snel merken dat dat niet helemaal de manier is. Vaak lig je dan juist langer wakker dan je graag zou willen, Je duwt de slaap al het ware van je af. Wanneer je in bed ligt zou je wel iets ontspannens kunnen doen voor jezelf.

Wanneer je voor jezelf kiest zou je bijvoorbeeld een boek kunnen gaan lezen, of je zou een spelletje met jezelf kunnen doen. Je zou bijvoorbeeld voor jezelf dingen in gedachten kunnen nemen en je die dingen dan voor kunnen stellen. Door de aandacht van de slaap af te leiden zal je al snel merken dat je vanzelf in slaap zal vallen.

Laat je niets aanpraten

Er is vast wel eens tegen je gezegd dat het slecht voor je is als je te weinig slaap krijgt. Als je met die gedachte naar bed gaat zal je niet ontspannen in slaap kunnen vallen. Het tegenovergestelde gebeurt juist. Je gaat je frustreren, want je moet goed slapen. Hierdoor zal je juist minder snel in slaap kunnen vallen.  Zorg zelf voor een gezond slaapritme door op tijd naar bed te gaan en ook op tijd weer op te staan.

Slaap alleen in de nacht en niet overdag

Als je een keer slecht geslapen hebt, ga dan niet overdag een uurtje slapen. Hierdoor zal je merken dat je in de avond minder snel in slaap zal kunnen komen. Hierdoor blijf je langer wakker en wordt je nacht weer kort, want er zal de volgende dag zeer waarschijnlijk gewoon nog gewerkt moeten worden.

Mocht je een nachtje minder goed slapen, dan is het verstandiger dat je dan in de vond op tijd naar bed gaat als je moe begint te worden. OP die manier hou je je dag en nacht ritme gewoon op peil. Als je langdurig dutjes zou gaan doen over dag dan kan je dag en nacht ritme in de war raken, waardoor het stelselmatig zo wordt dat je in de nacht niet meer kan slapen.

Zorg voor voldoende ontspanning

Het leven is in deze drukke maatschappij vaak erg druk en gejaagd. Het is daarom belangrijk dat je voldoende tijd in ruimt om leuke dingen te doen en te kunnen ontspannen. Wanneer je de boog niet altijd gespannen laat staan zal je merken dat je veel makkelijker in slaap zal komen en je je slaap kwaliteit zal ook beter zijn. Wanneer je gespannen gaat slapen zal je merken dat je de volgende dag minder uitgerust bent.

Suus Veenman

Suus (1990) is medeoprichtster van DreamLux en verantwoordelijk voor een goede werking van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *