Calmzy verzwaringsdeken review

Calmzy verzwaringsdeken review

Calmzy verzwaringsdeken opgerold

Calmzy is een erg groot Nederlands merk als het gaat om verzwaringsdekens. Als je op zoek bent naar een verzwaringsdeken dan is de kans groot dat je Calmzy tegen komt. Wil je weten of een Calmzy deken wat voor jou is? Ik heb twee weken onder een 8KG deken geslapen en vertel je er graag meer over mijn ervaringen.

Voordelen

 • Dekens voor zowel volwassenen als kinderen
 • Luxe vulling van glazen koreltjes

Nadelen

 • Relatief hoge prijzen
 • Maar in één kleur verkrijgbaar
 • Slechts één maat

Calmzy verzwaringsdeken review

Mijn ervaring met Calmzy is zeer positief! Dit deken staat al langer bovenaan in de beste verzwaringsdeken gids op de site en ik snap waarom. Doordat ik veel draai in mijn slaap was de eerste nachten wel erg wennen. Het duurde even maar nu slaap ik dieper en wordt ik uitgeruster wakker. Het deken is heerlijk zacht en voelt ook echt luxe aan. Vooral de vulling en kwaliteit van het dekbed ben ik over te spreken maar het aanbod in maten, gewichten en kleurkeuzes is beperkt.

 • Proefslapen: Ja, 30 dagen (retourkosten zijn wel voor je eigen rekening)
 • Verzending: Gratis in Nederland
 • Gemaakt in: China

Prijzen en maatvoering

Calmzy verkoopt twee type verzwaringsdekens: voor volwassenen en voor kinderen. De dekens voor volwassenen zijn verkrijgbaar vanaf 6 KG tot 10 KG. Ongeveer 10% van je lichaamsgewicht wordt aanbevolen. Dit maakt het aanbod relatief beperkt vergeleken met andere merken maar voor de gemiddelde volwassenen is er een passend deken te vinden, ik heb voor het 8 KG model gekozen.

Kinderen

 • 2,3 kg (< 25 kg lichaamsgewicht)
 • 3,2 kg (> 25 kg lichaamsgewicht)

Volwassenen

 • 6 kg (< 65 kg lichaamsgewicht)
 • 7 kg (65 – 75 kg lichaamsgewicht)
 • 8 kg (75 – 85 kg lichaamsgewicht)
 • 9 kg (85 – 95 kg lichaamsgewicht)
 • 10 kg (95 > lichaamsgewicht)

Ondanks de keuze in gewicht is het jammer dat je niet zelf de maat van het deken kan kiezen. De dekens worden verkocht in één maat: 150 cm x 200 cm (voor volwassen) of 90 cm x 120 cm (kids). Calmzy geeft zelf de redenen dat dit gedaan is omdat dit het “optimale formaat” zou zijn, maar voor langere mensen of wie een deken in bed wil delen is dit toch echt te klein.

Vullingsmateriaal & Kwaliteit

Om de dekens gewicht te geven zijn de Calmzy verzwaringsdekens gevuld met glazen korreltjes. Deze zijn in kleine vakjes (130 in totaal) over de gehele deken verdeeld. Dit werkt goed, het gewicht is over het hele deken verdeeld en blijft niet hangen op bepaalde punten. Bij korreltjes denk je misschien aan een pittenzak of hobbelig gevoel maar dit is zeker niet het geval. Het deken is geruisloos en je voel geen individuele korrels.

Calmzy deken close-up van label

Warmte & Duurzaamheid

De buitenste laag is gemaakt van heerlijk zacht katoen. Zowel de katoenlaag als de vulling met glazen korreltjes bevordert de luchtdoorlatendheid en maakt het deken goed ademend. Het hoes van het deken is vrij dik waardoor de warmte goed vasthoud. Ik heb geen klachten over de temperatuur maar tijdens warmere nachten kan ik me voorstellen dat dit deken té warm voor je wordt.

Onderhoud

Mijn Calmzy deken heb ik probleemloos in de wasmachine kunnen wassen, alleen het drogen was een tikkeltje onhandig omdat het deken nat nóg zwaarder is. Dit wordt echter niet aanbevolen door Calmzy die adviseren het deken alleen met de handwas schoon te maken of een afneembare hoes te gebruiken. De stiksels kunnen in de wasmachine namelijk eerder slijten.

Stijn Brugman

Stijn is onze echte eigen proefkonijn! Hij is altijd op de hoogte van de nieuwe gadgets en hebbedingetjes en gaat aan de slag om slaapproducten te testen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *