De voordelen van een boxspring

De voordelen van een boxspring

Ben je toe aan een nieuw bed? Dan is een boxspring iets voor jou. In de afgelopen jaren zijn er veel ontwikkelingen geweest op het gebied van bedden. De boxspring is anders vergeleken met een ledikant en is qua ligcomfort en ondersteuning een stuk anders. Wanneer je van plan bent om een nieuw bed te kopen dan kan een boxpring de juiste keuze voor jou zijn!

 Wat is een boxspring

Het woord boxspring betekent letterlijk “bak met veren”. Het onderstel, de box, staat op pootjes en is gevuld met veren. Hierdoor wordt de veerkracht over het hele bed verdeeld. Daarbovenop ligt een matras waardoor het lichaam extra ondersteund wordt en je een optimaal ligcomfort ervaart. Een ledikant is enkel een constructie van het bed frame. Je kan zelf kiezen welk matras je wilt en welke lattenbodem je het fijnst vindt. Het ligcomfort van je bed is volledig afhankelijk van welk matras en welke lattenbodem je kiest. Welke bed constructie je kiest ligt volledig aan welke het meest jouw stijl is.

Een boxspring heeft veel voordelen tegenover een ledikant. Door het systeem kan je zeer comfortabel slapen en door de dubbele laag vering heb je nooit problemen met liggen. Daarnaast heeft het bed een uitstekende circulatie van lucht waardoor de ventilatie verbeterd is door de open veren. De hoogte van de boxspring zorgt ervoor dat je gemakkelijk in en uit je bed kan stappen en je kan het bed volledig samenstellen naar eigen wens. Daarnaast geeft het bed een luxe uitstraling wat je met een ledikant niet zal bereiken

Hoewel een boxspring veel voordelen biedt is het aanschaffen van een ledikant vaak goedkoper. Je kan zelf het optimale bed samenstellen en je hebt een minder massieve aanblik van het bed. Natuurlijk is het belangrijkste dat je een bed kiest waar je goed in kan slapen. Voor veel mensen is de boxspring een nieuwe uitvinding die het comfort verbeterd en een luxe uitstraling van de slaapkamer creëren. Bekijk nu de verschillende boxsprings en ledikanten en vind het juiste bed dat bij je past.

Hoe kies je de juiste boxspring

Natuurlijk zijn er veel verschillende soorten boxspring met allemaal andere prijzen. Het verschil in prijs kan in veel aspecten zitten. Denk bijvoorbeeld aan de soorten veren die gebruikt worden, het matras dat bovenop ligt, het materiaal van het frame en natuurlijk het uiterlijk. De beste manier om het bed uit te testen is natuurlijk om een winkel uit te kiezen en erop te gaan liggen. Online bestellen kan ook als je een model vind dat je mooi vindt tegenkomt.

Ben je dus van plan om een nieuw bed te gaan kopen en weet je niet welk bed het beste is? In dit artikel hebben we alles voor je op een rijtje gezet! Aan de hand van de voor en nadelen en de verschillende prijsklassen kan je een bed vinden dat het beste bij je past. Zo weet je zeker dat je elke avond thuiskomt naar een comfortabel bed.

Suus Veenman

Suus (1990) is medeoprichtster van DreamLux en verantwoordelijk voor een goede werking van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *