Een kussen met ganzenveren, waarom zou je daarvoor kiezen?

Een kussen met ganzenveren, waarom zou je daarvoor kiezen?

Een goede nachtrust is voor elk mens heel erg belangrijk, zonder een goede nachtrust begint je dag al slecht en het is ook niet bevorderlijk voor je gezondheid wanneer je niet goed slaapt. Wetenschappelijk is bewezen dat slechte slapers kwalitatief goede levensjaren verliezen, gemiddeld 2.5 kilo zwaarder zijn dan goede slapers en uiteindelijk een aantal jaar korter leven door lichamelijke en geestelijke klachten. Investeren in een goed matras en fijn beddengoed is dus heel erg belangrijk. Hier in deze blog kun je alles lezen over kussens met ganzenveren, waarom je deze zou kopen en of het een aanrader is.

Een goed kussen is belangrijk

Of je nu een kussen koopt van ganzenveren of een ander vulmateriaal, het is ten alle tijden belangrijk dat je een goed kussen hebt. Een goed kussen ondersteund namelijk jouw hoofd en zorgt er daardoor voor dat je heerlijk in slaapt valt maar ook niet de volgende dag wakker wordt met nekpijn en of hoofdpijn. Wanneer een kussen niet goed is zijn dit een van de eerste klachten.

Investeren in een goed hoofdkussen is dus heel erg belangrijk. Het zal de slaapkwaliteit verbeteren. Maar niet alleen dat, met een goed kussen val je beter en sneller in slaap en je wordt uitgerust wakker. Een goed kussen kopen is niet een goedkope aanschaf maar wel eentje die zich uitbetaald op de lange termijn.

Een kussen van ganzenveren kopen

Het is niet echt populair in de tijd van nu om te adviseren om een kussen gevuld met ganzenveren te kopen. Vooral dierenactivisten zijn hier fel op tegen omdat de ganzen geplukt worden en in hun ogen is dit niet diervriendelijk. Toch kun je er wel vanuit gaan dat de bedrijven die de vulmiddelen voor de kussens verzorgen dit tegenwoordig zo diervriendelijk mogelijk doen.

En gelukkig maar want dieren hebben ook het recht op een goede behandeling. Een kussen met ganzenveren biedt vele voordelen waardoor het namelijk toch interessant is om een kussen aan te schaffen. Het voordeel van een verenkussen is dat ze makkelijker vormen naar je hoofd en heerlijk zacht zijn. Met een kussen van dons is het niet zo. 

Er zijn ook nadelen aan een kussen van ganzenveren namelijk dat het kussen niet uitwasbaar is. Wanneer je dus iemand bent die enorm veel zweet in de nacht is een kussen van ganzenveren niet echt handig. Of je moet regelmatig een nieuw kussen willen kopen maar dat wordt ook een duur grapje. 

Koop een kwaliteitskussen

Kussens zijn natuurlijk in vele soorten prijsklassen te koop. Maar juist wanneer je een goed kussen wilt is het belangrijk dat je over een goed budget beschikt. Als je weinig geld te besteden hebt kun je dus beter even doorsparen tot je wel een goed kussen kunt kopen dan een goedkoper kussen kopen. De goedkopere kussens hebben namelijk als risico dat ze snel stuk gaan.

En er is niets irritanter dan een kussen van ganzenveren die veren verliest. Je wilt natuurlijk een goede nachtrust dus investeer in een goed kussen gevuld met ganzenveren. Slaap lekker!

Suus Veenman

Suus (1990) is medeoprichtster van DreamLux en verantwoordelijk voor een goede werking van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *