Huisdieren op de slaapkamer, vermijden of toelaten?

Huisdieren op de slaapkamer, vermijden of toelaten?

Als je een huisdier hebt is het natuurlijk super gezellig als je huisdiertje ook bij je slaapt op de slaapkamer. Het is persoonlijk of de baasjes van een huisdier wel of niet op de slaapkamer toe zouden laten. Maar is een huisdier toelaten op je slaapkamer wel zo verstandig? In deze blog kan je alles lezen over het wel of niet laten slapen van je dier op je slaapkamer.

Je huisdier bij je laten slapen

Veel huisdier eigenaren vinden het fijn als hun zachte en warme huisdiertje lekker bij ze komen slapen. Sommige mensen denken dan ook dat ze beter zullen slapen als ze hun huisdiertje lekker dicht bij ze hebben liggen. Als je ervoor kiest je huisdier bij je te laten slapen is het wel verstandig om dit te doen in een aparte mand of op het voeteneind van je bed.  

Doordat dieren veel bewegen in de nacht is het voor je nachtrust beter als je het dier niet bij je onder de dekens laat slapen. Door hun beweeglijkheid is het mogelijk dat jouw nachtrust verstoord wordt.

Waarom zou je geen dier in je slaapkamer moeten laten?

Het is geen onbekend gegeven dat dieren bacteriën met zich mee zouden kunnen dragen. Huisdieren die vaak buiten komen kunnen bepaalde mijten en vlooien met zich meedragen. Als je het een dierenarts zou vragen dan zou je het antwoord krijgen de dieren buiten je slaapkamer te houden. Hiermee gaat het dan over het algemeen over honden en katten.

Hoe zit dat dan met knaagdieren op je slaapkamer?

Vaak komt het voor dat kinderen een leuk knaagdier op hun slaapkamer hebben staan omdat ze dat zelf heel graag willen. Zo een knaagdier zit dan in een kooi. Voor het slapen gaan wordt het knaagdier dan welterusten gewenst en er wordt nog even geknuffeld. Maar waar vaak niet bij stilgestaan wordt is dat knaagdieren ook bacteriën met zich meedragen.

Wanneer een knaagdier in zijn kooi zijn behoeften doet zorgt dit voor onaangename geuren in de slaapkamer. Als ervoor gekozen is het knaagdier op de slaapkamer te houden is het belangrijk de kooi vaker te verschonen dan dat je zou doen als hij niet in de slaapkamer zou staan.

Wat kunnen we hieruit opmaken?

Hoewel baasjes vaak denken dat ze beter slapen met hun huisdier naast zich in bed, wordt het door de dierenartsen sterk afgeraden je huisdieren toe te laten in je slaapkamer. Daarmee is het lastig om een duidelijk argument te vinden of je een huisdier nu wel of niet in je slaapkamer zou moeten laten slapen.

Het is dan ook aan het baasje om te beslissen waar je je huisdier wel of niet zou laten slapen. Het enige dat je zou kunnen concluderen is dat het enige huisdier dat je zonder problemen wel in je slaapkamer kan houden een goudvis zou zijn.

Wanneer je je dier wel in de slaapkamer laat slapen is het belangrijk het beddengoed vaker te verschonen en je dier ook vaker te wassen.

Suus Veenman

Suus (1990) is medeoprichtster van DreamLux en verantwoordelijk voor een goede werking van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *