Is het verstandig om op meerdere kussens te slapen?

Is het verstandig om op meerdere kussens te slapen?

De nachtrust is belangrijk voor iedereen, het maakt daarbij niet uit of je jong of oud bent. Je kunt namelijk niet zonder een goede nachtrust, wand dit zorgt ervoor dat jij fris en uitgerust op kunt staan. Hoe jij het beste kunt slapen, dat hangt er vooral vanaf wat voor soort slaper jij bent. Er zijn namelijk veel verschillende slaaptypes, wat ervoor zorgt dat voor iedereen ook een ander kussen geschikt is. Het is voor het kopen van een kussen eerst goed te kijken welke posities jij het fijnste vindt voor een goede nachtrust. Is het wel zo verstandig om op meerdere kussens te slapen? Wij gaan je alles vertellen over een kussen, hierdoor weet jij precies waar je op kunt letten en hoe jij alles uit een goede nachtrust kunt halen.

Verschillende slaaphoudingen

Aangezien de slaaphouding cruciaal is voor het kiezen van het juiste kussen is het handig hier goed op te letten. We hebben namelijk rugslapers, zijslapers en buikslapers. Door een kussen te gebruiken kun jij op de juiste manier de houding ondersteunen, waardoor spieren en botten goed ondersteunt worden. Is het wel zo verstandig om meerdere kussens te gebruiken? Afhankelijk van de slaaphouding is het misschien beter om een enkel kussen te gebruiken.

Wakker worden met pijn?

Het is niet echt de bedoeling wakker te worden met pijn, want dat betekent namelijk dat je kussen niet echt goed past bij de slaaphouding. Door een goed kussen te gebruiken zul je merken dat je niet meer met pijn wakker wordt. Naast een goed kussen is het ook belangrijk een goed matras te gebruiken. Mocht je graag op je zij slapen en met pijnen opstaan in bijvoorbeeld de heupen, dan kun je kiezen voor het gebruik van een kussen die geschikt is om tussen de benen te gebruiken. Het is namelijk de bedoeling dat de drukpunten niet te zwaar belast worden.

Zonder kussen slapen

Het is in sommige gevallen helemaal niet handig om een kussen te gebruiken, hierbij kun je denken aan mensen die last van acne hebben. Een kussen is in dit geval niet handig, omdat het niet echt meewerkt aan een oplossing voor de acne. Door het gebruik van een kussen kan het zo zijn dat de acne zelfs een stuk erger wordt, omdat de huid een beetje vetter wordt. Voor iemand met acne is het beter een handdoek of een laken te gebruiken en deze geregeld uit te wassen. Op deze manier kan de acne namelijk verminderd worden.

Is het slapen op meerdere kussens verstandig?

Voor de houding hoeft het niet verstandig te zijn op meerdere kussen te slapen. Als jij graag wat hoog ligt en zonder pijn wakker wordt dan is het een prima oplossing voor jou. Als jij vaak op je buik slaapt, dan is het gebruik van meerdere kussen helemaal niet praktisch. Dat heeft te maken met de houding en de ondersteuning. Een buikslaper zou zelfs kunnen overwegen om zonder een kussen te gaan slapen.

Suus Veenman

Suus (1990) is medeoprichtster van DreamLux en verantwoordelijk voor een goede werking van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *