Kies een hoofdkussen dat bij jouw slaaphouding past

Kies een hoofdkussen dat bij jouw slaaphouding past

Een oud of een slecht kussen is niet alleen minder lekker, maar kan ook zorgen voor nek en hoofdpijn. Wanneer je gaat kijken voor een nieuw kussen, hou dan wel rekening met een aantal dingen. Het perfecte kussen zorgt er dan ook voor dat je hoofd en je ruggengraat in 1 rechte lijn liggen. Er zijn een aantal vragen die je jezelf zou moeten stellen voordat je een nieuw kussen aanschaft. Wij hebben deze voor je uitgezocht!

Welke stevigheid kussen?

Er zijn een aantal stevigheden van kussens. Zo is er een zacht kussen, deze is platter. Er zit dan ook minder vulling in. Dit kussen is vooral geschikt als je op je ruig op je buik slaapt. Ook is er een medium kussen, dit kussen kun je het best aanschaffen als je een gemiddeld postuur hebt en op je zij slaapt. Ben je nu groter en slaap je op je zij? Kies dan voor een stevig kussen. Deze is wat hoger dan de andere kussens.

Welke slaaphouding heb ik?

Ook wel handig om dan te weten welke houding je hebt als je slaapt. Het is namelijk de bedoeling dat je hoofd neutraal ligt. Op deze manier hoeft je nek namelijk geen rare hoeken te maken. Kijk dus goed welke houding je hebt wanneer je slaapt: op je rug, buik, zij of wisselt dit?

  • De bewegelijke slaper: Bij deze slaaphouding heb je eigenlijk geen vaste slaappositie. Dit is trouwens bij de meeste mensen zo. Wanneer je een bewegelijke slaper bent, heb je het meeste aan een gemiddeld dik kussen. Wanneer je een gemiddeld dik kussen hebt, wordt je hoofd het meest ondersteund. Mocht je nu erg tenger en mager zijn, kies dan voor een zacht kussen. 
  • De zijslaper: Ben je een zijslaper? Dan is een wat dikker kussen meer geschikt voor jou. Dit kussen ondersteund namelijk de ruimte tussen je schouder en oor. Ben je iemand met een groot postuur, dan kun je beter voor een extra stevig kussen kiezen.
  • De rug slaper: Slaap je op je rug? Kies dan voor een dunner kussen, wanneer je een te hoog kussen hebt, is dit namelijk niet fijn voor je nek. Wanneer je groter bent, kun je kiezen voor een medium kussen.
  •  De buikslaper: Als je op je buik slaapt, dan kun je het beste zonder kussen slapen of een heel dun zacht kussen. Je kunt ook kiezen voor een kinderkussen.

Welke geur van een kussen past bij me?

Ook de geur kan van belang zijn wanneer je een kussen kiest, elk materiaal heeft namelijk een andere geur. Ruik daarom altijd even aan het kussen, de geur gaat uit eindelijk wel veranderen, maar wanneer de geur je meteen al stoort, kies dan een ander kussen. Je kunt ook altijd hulp vragen in de winkel wanneer je echt niet weet welk kussen je zou moeten kiezen, ook kun je in de meeste winkels even testen. Zo weet je meteen hoe het kussen ligt en hoe het kussen ruikt. Voor nu alleen nog, slaap lekker!

Suus Veenman

Suus (1990) is medeoprichtster van DreamLux en verantwoordelijk voor een goede werking van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *