Kinderen naar bed, zo zorg je dat je kindje graag naar bed gaat

Kinderen naar bed, zo zorg je dat je kindje graag naar bed gaat

Voor de meeste kinderen is bedtijd niet de favoriete tijd van een dag. Sommige kinderen doen erg moeilijk over naar bed gaan en het kan zorgen voor veel gedoe. Je wilt natuurlijk niet dat je te veel moeite moet doen. Ontspanning na een lange dag is fijn. In dit artikel bespreken we tips die ervoor kunnen zorgen dat je het kind op tijd naar bed gaat en je het jezelf makkelijker maakt.

Maak het jezelf en je kind makkelijker

Het slaapritme is erg belangrijk bij een kind. Als je een vast tijdstip kiest om het kind naar bed te brengen is het kind vaak al voorbereid op de bedtijd. Zorg ervoor dat je op tijd begint et je kind naar bed brengen. Als je er tijdsdruk op legt zorgt dit voor meer stress en kan het uiteindelijk langer duren voor je kind in bed ligt. Waarschuw je kind op tijd dat het bedtijd is zodat hij zich erop voor kan bereiden.

Een vast tijdstip zorgt ervoor dat je een vaste routine creëert. Een vaste routine zorgt weer voor een gewoonte. Bij een gewoonte hoef je niet na te denken en heeft het kind minder vragen. De routine zorgt voor ontspanning. Hou wel in de gaten of de routine nog steeds past bij het kind en zijn leeftijd. Zodra het kind te oud wordt voor de routine is het tijd om een nieuwe tijd te kiezen of deze te overleggen met je kind. Kinderen vinden het fijn om zelf dingen te bepalen. Laat ze zelf de volgorde kiezen. Denk bijvoorbeeld aan de pyjama aandoen, tandenpoetsen of wassen.

Een klok of wekker op de kamer van je kind zorgt ervoor dat hij kan herkennen wanneer het bedtijd is. Laat bijvoorbeeld zien dat sneller omkleden en wassen of douchen ervoor zorgt dat het kind langer wordt voorgelezen. Je kan het ook een spelletje maken voor je kind. Zeg bijvoorbeeld dat je denkt dat je kind zijn shirt niet uit kan trekken in tien seconden, of benoem het kleding stuk in het Engels en kijk of hij het goed heeft.

Hou je rustmoment vast

Als je druk bent met het naar bed brengen van het kind raden we het aan om het als een rust moment te zien. Zorg ervoor dat je alle aandacht bij je kind hebt. Zo gaat het proces soepeler en voel je vaak ook wat meer rust. Geniet van het samenzijn met je kind en als deze eenmaal slaapt kan je verder met waar je mee bezig was.

Onrustige kinderen kunnen vervelend zijn. Met de bovengenoemde tips kan je ervoor zorgen dat je kind een veel betere tijd heeft als hij naar bed wordt gebracht en maak je het jezelf ook nog eens makkelijker. Zo weet je zeker dat je kind op tijd gaat slapen en heb je zelf ook rust als je kind heerlijk in bed ligt. Dit is natuurlijk prettiger voor jou en ook voor je kind.

Suus Veenman

Suus (1990) is medeoprichtster van DreamLux en verantwoordelijk voor een goede werking van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *