De voordelen van memory foam

De voordelen van memory foam

Een matras van memory foam via Made.com

Memory foam of gewoon traagschuim op z’n Nederlands is materiaal dat wanneer het wordt ingedrukt langzaam weer terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Uitgevonden door NASA ter verbetering van comfort en crashbescherming van stoelbekleding vind je memory foam tegenwoordig in allerlei consumentenproducten, waaronder matrassen.

Sommige mensen zweren bij een matras met traagschuim terwijl andere liever kiezen voor een traditioneel matras. Slaap is subjectief en wat voor jou het beste werkt zal je moeten testen maar er zijn zeker voordelen van traagschuimmatrassen.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van traagschuim is dat dankzij je lichaamsgewicht en warmte het matras exact vormt naar jouw lichaamscontouren. Dit slaapt comfortabeler en zorgt voor een natuurlijke uitlijning van je ruggengraat. Memory foam dempt en neemt ook druk weg wat pijn van bijvoorbeeld artritis of gewrichtspijn vermindert.

Doordat je zo heerlijk wegzink in traagschuim draai je ook minder rond in je slaap, handig als je bedpartner een lichte slaper is en makkelijk wakker wordt. De dichte structuur van traagschuim maakt het ook hypoallergeen; stof, schimmel en andere allergenen bouwen minder snel op.

Oke, en de nadelen?

Memory foam houdt heel goed je lichaamswarmte vast wat in de zomermaanden of als je het snel warm hebt een nadeel is. Ook is een goed traagschuimmatras niet goedkoop, je zal echt moeten investeren in je nachtrust als je wil slapen op traagschuim.

Conclusie? Overstappen naar een memory foam matras kan je nachtrust zeker goed doen maar het is wel belangrijk om goed je huiswerk te doen voordat je doorgaat met de dure beslissing om een matras te kopen.

Vanessa Koolstra

Professioneel uitslaper die jou wil helpen aan een betere nachtrust. Welkom op mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *