4 stille ventilators die je niet wakker houden

4 stille ventilators die je niet wakker houden

Beste stille ventilators voor in de slaapkamer

Niet alleen tijdens de warme zomerdagen is een ventilator een aanwinst voor je slaapkamer. Je slaap comfortabeler en je val sneller in slaap. Alleen een zoemende ventilator in je slaapkamer zetten zal je nachtrust niet bevorderen. Daarom verzamelde ik de beste stille ventilators voor wanneer het kwik ondraaglijk is.

Voordelen van een koude slaapkamer

Verschillende onderzoeken[1] hebben aangetoond dat je het beste slaapt in een donkere en koele kamer met voldoende luchtstroom. Zelfs een stijging van een enkele graad Celsius kan je slaap al negatief beïnvloeden[2]. Zo’n 16-18 ° C is een goede slaapkamer temperatuur. Is het te warm om een raam open te zetten dan is een ventilator een uitstekende manier om je kamer te koelen.

Waar let je op bij het kopen van een ventilator?

Wanneer is een ventilator stil?

Voor een ventilator in je slaapkamer is het belangrijk dat deze stil is. Een warme kamer verruilen voor herrie bevordert je slaap natuurlijk niet. Echt geluidloos zijn ventilators nooit maar als er op de verpakking geen decibel (dB) staat aangegeven is de ventilator waarschijnlijk te luid. Wil je een stille ventilator? Koop er dan een die minder dan 50 decibel produceert, onder de vijftig wordt een ventilator gezien als stil. Boven de 60 dB is luid.

Hoe goed koelt de ventilator?

Hoe krachtig een ventilator is wordt bepaald door de luchtverplaatsing. Dit wordt aangegeven in m³/u: de hoeveelheid kubieke meter lucht wat de ventilator per uur verplaatst. Hoe hoger dit getal hoe beter de ventilator is in het koelen van de ruimte. Een hoge luchtstroom gebruikt wel meer energie én maakt meer lawaai.

Beste stille ventilator: Duux Whisper

Deze staande ventilator heeft 26 standen van een zacht briesje tot een stevige windvlaag. Fluisterstil met 13-50 dB (afhankelijk van de snelheid) en dankzij de instelbare hoogte van 73-95 cm kan je de Duux in de hoek van je slaapkamer zetten maar ook op je nachtkastje. Makkelijk te bedienen vanuit bed met de afstandbediening of schakel de ventilator automatisch uit met de timer. Ook handig is de nachtmodus waarmee de ventilator van de hoogste stand in 2,5 uur afbouwt naar de laagste snelheid.

Alternatief: Dyson AM06

Een ventilator zonder ronddraaiende bladen is niet alleen een mooi design item maar is ook veiliger en makkelijker schoon te maken. De lucht wordt door de ring ingezogen en met snelheid en volume verder geblazen. Op zijn krachtigste stand is het geluidsniveau met 57 decibel net even te veel maar de lage standen zijn perfect voor onopgemerkt verkoeling van je slaapkamer.

Budgetkeuze: Maxxhome statiefventilator

Verkoeling hoeft de bank niet te breken. Deze statiefventilator van Maxxhome is een eenvoudige basisventilator met 3 standen en een goede luchtstroom. Op de hoogste snelheid is deze ventilator wel aan de luide kant (53 dB) maar nog acceptabel.

Beste USB ventilator: Northwall Mini Fan

Zoek je een kleine draagbare USB ventilator? Aan te sluiten op je computer, powerbank of gewoon op het stopcontact met de oplader van je smartphone is deze Northwall ventilator een uitstekende keuze. De borstelloze motor en plastic bladen houden het volume minimaal en deze ventilator geeft een sterke luchtstroom voor het formaat.

Vanessa Koolstra

Professioneel uitslaper die jou wil helpen aan een betere nachtrust. Welkom op mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *