Welke kant van het bed slaap jij en wat zegt dat over jou?

Welke kant van het bed slaap jij en wat zegt dat over jou?

Als jij regelmatig met dezelfde persoon het bed deelt dan slaap je waarschijnlijk altijd aan dezelfde kant. Je hebt een vaste kant. We vinden het zo belangrijk om altijd aan dezelfde kant te slapen dat veel stellen er ook ruzie over maken. Van kant ruilen willen we niet. Weet jij al dat de kant waar je ligt meer over jou vertelt?

Linksslapers

Aan welke kant, gezien vanuit de ligpositie, slaap jij? De kant van het bed vertelt meer over jou dan je denkt. Een Britse beddenmaker heeft een onderzoek verricht onder 1000 volwassen mensen. Uit dit onderzoek is gebleken dat de mensen die rechts liggen een stuk chagrijniger opstaan dan de bedpartners die aan de linkerkant slapen. De kant waarop je ligt in bed is bepalend voor je humeur. De linksslapers komen veel blijer hun bed uit. Daarnaast zijn ze in het algemeen ook positiever en gelukkiger. Ze zijn blijer met hun baan en hebben meer vrienden. Het grappige is wel dat de mensen die rechts slapen meestal meer verdienen.

Wat verschilt er nog meer?

Zijn de linksslapers echt zoveel positiever? Hoeveel verschil is er? Bij de link slapende deelnemers van het onderzoek is meer dan een kwart blij met hun leven. Ze hebben een positieve kijk op alles. Bij de rechts slapende deelnemers is dit bij 18 procent het geval. Bij 65 procent van de links slapende deelnemers zijn de reacties rustiger. Ze zitten beter in hun vel en hebben meer vertrouwen in zichzelf. De rechts slapende mensen komen vaak chagrijniger hun bed uit. Is dit bij jou thuis ook zo?

Niet van kant wisselen

De meeste mensen slapen standaard aan dezelfde kant van het bed. Meer dan de helft van de deelnemers aan het onderzoek slaapt altijd aan dezelfde kant van het bed. Ze willen niet meer wisselen van bedhelft, omdat ze te veel gehecht geraakt zijn aan hun vaste kant. De andere kant van het bed voelt dan niet vertrouwd en het is te vreemd om daar te liggen. Het is niet precies duidelijk waarom we meestal een voorkeur hebben voor een bepaalde kant van het bed. Vaak hebben we die voorkeur al jarenlang. De grootste groep slaapt graag aan de linkerkant. Dat gaat om 51 procent van de mensen. De andere 49 procent heeft een voorkeur voor de rechterkant van het bed.

Niet aan de kant van de deur

Uit een ander onderzoek van een hotelketen is gebleken dat we er een probleem van maken wie er aan de kant van de deur ligt. Deze kant is niet populair, vanwege de kinderen die zomaar de slaapkamer binnenkomen. En we houden rekening met inbrekers. Voor vrouwen is er goed nieuws. Meestal wint de vrouw het gevecht om de fijnste kant van het bed.

Het ruziemaken over de bedhelft doen we niet alleen vanwege de voorkeur voor een kant. Een andere reden is het hebben van een beter zicht op de televisie. Ook liggen we niet graag naast de verwarming.

Suus Veenman

Suus (1990) is medeoprichtster van DreamLux en verantwoordelijk voor een goede werking van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *