Zoutlamp voor beter slapen en tegen je winterdip

Zoutlamp voor beter slapen en tegen je winterdip

Beter slapen met een zoutlamp

We hebben er allemaal wel eens last van, op verschillende hoogtes; een winterdepressie. Minder energie, je gaat naar je werk wanneer het donker is, je komt thuis van werk wanneer het donker is. En slapen? Dat lukt al helemaal niet. Nee hier worden wij absoluut niet vrolijk van: wij willen zomer! Oftewel; zonlicht.

Niet alleen de summer vibes zijn goed voor je mentale gezondheid, maar het dag- en nachtritme werkt veel beter. Geen stress! Dit ritme kun je dus in de winter ook nabootsen met een daglichtlamp of met een zoutlamp. Dit gaat er ook voor zorgen dat je stukken beter kunt gaan slapen. Hoe dat precies werkt? Dat leg ik je graag uit.

Wat is een zoutlamp? En hoe werkt dat?

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje: een lamp van zout. Het is een blok (roze) zout die is uitgehold en daar hebben ze een lamp in gezet. Dus zo krijg je een blok zout die licht geeft! Dit blok zout is afkomstig uit het Himalayagebergte. Het is een blikvanger voor je interieur maar het kan ook nog eens goed zijn voor je gezondheid. Door de warmte van de lamp komt er zout in de lucht wat een luchtzuiverende werking heeft. Er zijn mensen die zweren bij zoutkamers en zoutbehandelingen, het zou helpen bij verkoudheid en astma klachten.

Het zachte, kalmerende roze licht wat de lamp uitstraalt kan verder helpen om de nachtelijke blootstelling aan blauw licht van smartphones, tablets en computers verminderen en kan prettiger zijn dan ander kunstlicht. Een teveel aan blauw licht kan je slaap negatief beïnvloeden[bron].

Is deze zoutlamp wel in Nederland te koop?

Zeker! Deze lamp is in Europa steeds populairder geworden en daarom ook hier te koop. Het valt hartstikke mee want het is geen grote investering, de lampen zijn al te koop vanaf € 23,45!

En oja: vergeet niet je lamp regelmatig af te stoffen van alle stofwolken en bacteriën 🙂

P.S.

Heb je erg last van een (winter)depressie? Voel je je heel somber en wellicht suïcidaal? Neem dan contact op met je huisarts of bel 0800-0113. Daar kunnen ze je absoluut verder helpen.

Suus Veenman

Suus (1990) is medeoprichtster van DreamLux en verantwoordelijk voor een goede werking van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *