Zoutlamp voor beter slapen en tegen je winterdip

Zoutlamp voor beter slapen en tegen je winterdip

We hebben er allemaal wel eens last van, op verschillende hoogtes; een winterdepressie. Minder energie, je gaat naar je werk wanneer het donker is, je komt thuis van werk wanneer het donker is. En slapen? Dat lukt al helemaal niet. Nee hier worden wij absoluut niet vrolijk van: wij willen zomer! Oftewel; zonlicht.

Niet alleen de summer vibes zijn goed voor je mentale gezondheid, maar het dag- en nachtritme werkt veel beter. Geen stress! Dit ritme kun je dus in de winter ook nabootsen met een daglichtlamp of met een zoutlamp. Dit gaat er ook voor zorgen dat je stukken beter kunt gaan slapen. Hoe dat precies werkt? Dat leg ik je graag uit.

Wat is een zoutlamp? En hoe werkt dat?

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje: een lamp van zout. Het is een blok (roze) zout die is uitgehold en daar hebben ze een lamp in gezet. Dus zo krijg je een blok zout die licht geeft! Dit blok zout is afkomstig uit het Himalayagebergte.

Het is een blikvanger voor je interieur maar het is ook nog eens goed voor je gezondheid. Bij Halo Clinic Nederland doen ze het al jaren: geleidelijk herstel van huidklachten in de zoutkamer, maar bij een zoutlamp werkt het toch iets anders. Wanneer je de lamp (met het licht aan) in je woonkamer neer zet zal de lamp stofwolken en bacteriën aantrekken, dat komt omdat zout waterdamp uit de lucht aantrekt.

Maar hoe helpt dit dan tegen mijn winterdip?

Er wordt ook gezegd dat de zoutlamp voor kalme energie zorgt. Wanneer de lamp aan staat geeft deze negatieve ionen (atomen) af. En dit heeft dan weer positieve invloed op de lucht die jij inademt. Alle elektrische apparaten die wij gebruiken geven positieve ionen af en de zoutlamp zorgt er voor dat er een balans ontstaat. Met deze balans zal je lekkerder in je vel zitten, maar ook belangrijk is dat je er beter van zult gaan slapen. Een goede nachtrust is e

Kortom zitten er dus erg veel voordelen aan een zoutlamp:

  • Het is een blikvanger voor je interieur;
  • De lucht wordt gezuiverd;
  • De lamp trekt stofwolken en bacteriën aan;
  • De lamp zorgt voor kalme energie;
  • Het zorgt voor een balans tussen positieve en negatieve ionen in huis.

Is deze zoutlamp wel in Nederland te koop?

Jazeker! Deze lamp is in Europa steeds populairder geworden en daarom ook hier te koop. Het valt ook nog eens hartstikke mee want het is geen grote investering, de lampen zijn al te koop vanaf € 23,45!

En oja: vergeet niet je lamp regelmatig af te stoffen van alle stofwolken en bacteriën 🙂

P.S.

Heb je echt last van een (winter)depressie en helpt de zoutlamp jou niet? Voel je je heel somber en wellicht suïcidaal? Neem dan contact op met je huisarts of bel 0800-0113. Daar kunnen ze je absoluut verder helpen.

Suus Veenman

Suus (1990) is medeoprichtster van DreamLux en verantwoordelijk voor een goede werking van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *